Οινοχώρος Μακριδάκη

ΟΙΝΟΙ 1500ml_name

Το εμφιαλωτήριο οίνων ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ, χάρη στη μακρόχρονη συνεργασία του με οινοποιεία από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας μας,  διαθέτει προϊόντα των σημαντικότερων οινικών κατηγοριών.

~~~ Λευκοί Οίνοι ~~~

Μοσχοφίλερο

Βάση της καλλιέργειας του μοσχοφίλερου αποτελεί η Πελοπόννησος και ιδιαίτερα το οροπέδιο της Μαντινείας. Στα ορεινά κρύα εδάφη της περιοχής, μοσχοφίλερο – Μαντίνεια θαυματουργούν, δίνοντας τους λευκούς οίνους ΠΟΠ Μαντίνεια. Τα φίνα και εξωτικά αρώματα του μοσχοφίλερου, με νότες λίτσι, ροδοπετάλων και λεμονανθών «πλημμυρίζουν» την όσφρηση, ακόμα και όταν απλώς η μύτη πλησιάσει το ποτήρι. Από την πρώτη κιόλας γουλιά, εντυπωσιάζει με την παιχνιδιάρικη διάθεση που δημιουργεί το ελαφρύ σώμα του, η γαργαλιστική οξύτητα και το πικάντικο τελείωμα.

Σαββατιανό

Το σαββατιανό αποτελεί την καλύτερα προσαρμοσμένη γηγενή ποικιλία, που παραδοσιακά καλλιεργείται στην περιοχή των Μεσογείων Αττικής, με άριστα αποτελέσματα. Έχει ξανθοκίτρινο χρώμα, με πράσινες ανταύγειες και φινετσάτη, διακριτική μύτη, που παραπέμπει σε φράουλα, κεράσι και λευκόσαρκα φρούτα, μαζί με μια λεπτή νότα φρεσκοκομμένου γρασιδιού. Αρμονικό και ισορροπημένο, με τραγανή οξύτητα και πάχος όσο ακριβώς χρειάζεται ώστε να διατηρεί την κομψότητά του. Μακρύ τελείωμα, με μια αίσθηση κιτρολέμονου.

Ρετσίνα

Ρετσίνα ονομάζεται κατά παράδοση, το είδος ελληνικού κρασιού που παρασκευάζεται με τη προσθήκη φυτικής ρητίνης πεύκου, σε λευκό κρασί. Ξεχωριστή εκδοχή ρετσίνας από Σαββατιανό , με λεπτά αρώματα πεύκου και νότες λεμονιού. Καθαρό, ξανθοκίτρινο χρώμα. Ένα κρασί που μπορεί να συγκινήσει ακόμη και τους πιο εκλεπτυσμένους ουρανίσκους. Συνοδεύει άριστα μεσογειακούς μεζέδες, ψάρια και θαλασσινά.

~~~ Ερυθροί Οίνοι ~~~

Cabernet Sauvignon

Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες ερυθρές ποικιλίες στον κόσμο, η οποία γνωρίζει ιδιαίτερη εξάπλωση σε όλες τις οινοπαραγωγικές χώρες.

Δίνει μονοποικιλιακά κρασιά με ατίθασο χαρακτήρα και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης, ενώ συνδυάζεται εξαιρετικά με γαλλικές ποικιλίες, όπως το Merlot και το Cabernet Franc, και ελληνικές, όπως το Αγιωργίτικο.

Merlot

Είναι μια από τις πλέον γνωστές και… πολυταξιδεμένες ποικιλίες του κόσμου. Στη χώρα μας καλλιεργείται κατά κύριο λόγο στην Πελοπόννησο, την Κεντρική Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία, καθώς και σε πλήθος περιοχών της νησιωτικής χώρας. Δίνει μεγάλο αριθμό μονοποικιλιακών ερυθρών ξηρών κρασιών, ενώ συμμετέχει και σε χαρμάνια, μαλακώνοντας το σκληρό χαρακτήρα ποικιλιών όπως το Cabernet Sauvignon. Η αρωματική του διάσταση εκφράζεται με νότες μαύρων φρούτων, ενώ στο στόμα είναι έντονα σαρκώδες και γλυκόπιοτο.

Αγιωργίτικο

Το Αγιωργήτικο είναι μία από τις πιο εκλεκτές ερυθρές ελληνικές ποικιλίες, με κυανόμαυρο χρώμα, η οποία καλλιεργείται κυρίως στη ζώνη της με άριστα αποτελέσματα. Αρωματική πολυπλοκότητα – στην νεότητά τους θυμίζουν πράσινη πιπεριά, φραγκοστάφυλα, αγριοκέρασα. Μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν μετά από τη μακρόχρονη παλαίωση, όταν αναδύουν φινετσάτο μπουκέτο και εσάνς γαρίφαλου. Η χάρη αυτής της ποικιλίας είναι να δίνει κρασιά υψηλότατου επιπέδου, τα οποία ακόμα και στην «άγουρη» νεότητά τους είναι αρκετά βατά. Η «γλύκα» του Αγιωργίτικου και των κρασιών της Νεμέας, ο πλούσιος και απαλός τρόπος που εκφράζονται αρωματικά και γευστικά τα φρουτώδη (κυρίως σκουρόχρωμου κερασιού και βύσσινου) στοιχεία των κρασιών, αλλά και τα γλυκά μπαχαρικά, είναι χαρακτηριστικά και παροιμιώδη.

Αγιωργίτικο – Μοσχάτο Αμβούργου

Επιτραπέζιος οίνος ερυθρός, με αρωματική πολυπλοκότητα. Η χάρη των δύο αυτών ποικιλιών είναι να δίνουν κρασιά υψηλότατου επιπέδου, τα οποία ακόμα και στην «άγουρη» νεότητά τους είναι αρκετά βατά. Η «γλύκα» του Αγιωργίτικου και τα πλούσια αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά του Μοσχάτο Αμβούργου ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Συνοδεύει άριστα μεσογειακούς μεζέδες, τυριά, κρεατικά και πιάτα της αρεσκείας

~~~ Ροζέ Οίνοι ~~~

Μοσχάτο Αμβούργου, περιοχής Τυρνάβου

Το συναντάμε κυρίως στους αμπελώνες της Κεντρικής Ελλάδας, και ιδιαίτερα του Τυρνάβου, στον οποίο και είναι κυρίαρχο. Σημαντικό ατού αυτής της ποικιλίας είναι τα εκρηκτικά και γλυκά αρώματά των κρασιών, τα οποία θυμίζουν εσάνς γαρίφαλου. Έτσι, αν και τις περισσότερες φορές η χαμηλή οξύτητα και οι μαλακές τανίνες του μοσχάτου Αμβούργου δεν του επιτρέπουν εύκολα να σταθεί από μόνο του για την παραγωγή μονοποικιλιακών οίνων, η προσθήκη του σε χαρμάνια είναι θαυματουργή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και μια μικρή ποσότητα επαρκεί, για να αναστήσει ακόμα και το πλέον άτονο αρωματικά κρασί.

~~~ Ημίγλυκοι Οίνοι ~~~

Ημίγλυκος Ερυθρός

Επιτραπέζιος Οίνος, από επιλεγμένα σταφύλια ελληνικών ερυθρών ποικιλιών. Διαθέτει αρωματική φρεσκάδα που θυμίζει αρωματικά κόκκινα φρούτα και με γλυκιά, βελούδινη, στρογγυλή γεύση και ευχάριστη επίγευση. Βαθύ κόκκινο χρώμα.. Απολαύστε το δροσερό, σκέτο ή συνδυάζοντάς το με ποικιλίες τυριών, φρούτα και επιδόρπια.