Τα κρασιά μας

Το εμφιαλωτήριο οίνων ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ, χάρη στη μακρόχρονη συνεργασία του με οινοποιεία από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας μας, διαθέτει προϊόντα των σημαντικότερων οινικών κατηγοριών.

Έχοντας ως σύμμαχο πολύ ισχυρές συνεργασίες και αρίστης ποιότητας κρασιά:

Δέσμευση

Δέσμευση της ομάδας μας αποτελεί η εστίαση στις ανάγκες και στις προσδοκίες των πελατών μας, η παροχή υψηλού επιπέδου ποιότητας προϊόντων και η διαρκή ανάπτυξη και εξέλιξη

Όραμα

Όραμα μας είναι η ενίσχυση του ονόματος του Εμφιαλωτηρίου μας, να αποτυπωθεί στη συνείδηση όλων ως ένα από τα πιο αξιόπιστα και γνωστά ονόματα στην παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων στο χώρο του κρασιού.

Μοσχοφίλερο

Βάση της καλλιέργειας του μοσχοφίλερου αποτελεί η Πελοπόννησος και ιδιαίτερα το οροπέδιο της Μαντινείας. Στα ορεινά κρύα εδάφη της περιοχής, μοσχοφίλερο – Μαντίνεια θαυματουργούν, δίνοντας τους λευκούς οίνους ΠΟΠ Μαντίνεια. Τα φίνα και εξωτικά αρώματα του μοσχοφίλερου, με νότες λίτσι, ροδοπετάλων και λεμονανθών «πλημμυρίζουν» την όσφρηση, ακόμα και όταν απλώς η μύτη πλησιάσει το ποτήρι. Από την πρώτη κιόλας γουλιά, εντυπωσιάζει με την παιχνιδιάρικη διάθεση που δημιουργεί το ελαφρύ σώμα του, η γαργαλιστική οξύτητα και το πικάντικο τελείωμα.

Μαλαγουζιά

Η Μαλαγουζιά είναι μια ανερχόμενη λευκή ποικιλία, που κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς δίνει εξαιρετικά ενδιαφέροντα λευκά κρασιά, με πολύ έντονο χαρακτήρα. Έτσι, ενώ αρχικά καλλιεργούνταν κυρίως στη Μακεδονία και στη Στερεά Ελλάδα, πλέον η καλλιέργειά της έχει πάρει έκταση, με αποτέλεσμα να καλλιεργείται σε πολύ περισσότερες περιοχές τη χώρας μας.

Τα αχνοκίτρινα κρασιά που δίνει έχουν έντονο αρωματικό περιεχόμενο που παραπέμπει σε λευκόσαρκα φρούτα, όπως ροδάκινο, γιαρμά, φρέσκα αρωματικά βότανα, πράσινο πιπέρι κι εσπεριδοειδή.

Στο τραπέζι, θα συνοδεύσουν πιάτα ελαφρά και καλοκαιρινά, όπως ψάρια και θαλασσινά, πιάτα λαδερά, πλούσια σε φρέσκα μυρωδικά και πιάτα με λευκά κρέατα στα κάρβουνα. Ως επιδόρπιο κρασί ταιριάζει ιδανικά με τάρτες φρούτων, αλλά και με σιροπιαστά γλυκά ταψιού.

Ροδίτης

Ο Ροδίτης είναι μια ερυθρωπή ποικιλία όπου κυριαρχεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Είναι από τις παλαιότερες και πιο πολυφυτεμένες ποικιλίες. Το όνομα της προέρχεται από το ερυθρωπό χρώμα που αποκτά όταν ωριμάσει. Αν και πρόκειται για ερυθρωπή ποικιλία, ωστόσο παράγει λευκά κρασιά.

Κύρια χαρακτηριστικά της ποικιλίας είναι το μέτριο σώμα, μέτριο επίπεδο αλκοόλης, ζωηρή οξύτητα και αρώματα εσπεριδοειδών, μήλων, πεπονιού αλλά και ορυκτών.

Ένα κρασί για όλες τις ώρες, δροσερό και στρογγυλό για το καθημερινό τραπέζι.

Cabernet Sauvignon

Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες ερυθρές ποικιλίες στον κόσμο, η οποία γνωρίζει ιδιαίτερη εξάπλωση σε όλες τις οινοπαραγωγικές χώρες.

Δίνει μονοποικιλιακά κρασιά με ατίθασο χαρακτήρα και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης, ενώ συνδυάζεται εξαιρετικά με γαλλικές ποικιλίες, όπως το Merlot και το Cabernet Franc, και ελληνικές, όπως το Αγιωργίτικο.

Merlot

Είναι μια από τις πλέον γνωστές και… πολυταξιδεμένες ποικιλίες του κόσμου. Στη χώρα μας καλλιεργείται κατά κύριο λόγο στην Πελοπόννησο, την Κεντρική Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία, καθώς και σε πλήθος περιοχών της νησιωτικής χώρας. Δίνει μεγάλο αριθμό μονοποικιλιακών ερυθρών ξηρών κρασιών, ενώ συμμετέχει και σε χαρμάνια, μαλακώνοντας το σκληρό χαρακτήρα ποικιλιών όπως το Cabernet Sauvignon. Η αρωματική του διάσταση εκφράζεται με νότες μαύρων φρούτων, ενώ στο στόμα είναι έντονα σαρκώδες και γλυκόπιοτο.